2022. Június 29. Péter, Pál,Emőke, Judit, Petra, Szulamit, Ivett
   Eseménynaptár
2022 Június
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Kerékpárút-hálózat fejlesztése
  Támogató:
  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
  1011 Budapest, Fő u. 44-50.
  Telefonszám: +36-1-795-1700
  Telefax: +36-1-795-0697
   
  Kedvezményezett:
  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata
  8000 Székesfehérvár, Városház tér  1.
   
   
  A projekt adatai
   
  Támogatási program:
  Közlekedési Operatív Program
  Kerékpárút-hálózat fejlesztése
   
  Azonosító szám:
  KÖZOP-3.5.0-09-11-2015-0014
   
  A projekt címe:
  „Székesfehérvár 8. sz. főút kiváltására a Japán utca - Amerikai fasor - Holland fasor mentén kerékpárút-hálózat fejlesztés”
   
  A projekt rövid leírása:
  A kerékpárút a Sóstó Ipari Park területén került kialakításra, ahol a 39 cég működik több mint 8.000 foglalkoztatotti létszámmal, emellett több kereskedelmi célú forgalomvonzó létesítmény is található a területen (Auchan, Decathlon, stb).
  A kerékpárút hossza a Japán utca – Amerikai fasor – Holland fasor mentén 1.880 m, szélessége 3,25 m. A szórványos gyalogos forgalom okán elválasztás nélküli gyalog-és kerékpárútként kerül kialakításra, a Magyar Kerékpárosklubbal egyeztetett módon.
  A projekt keretében Székesfehérvár területén, a Japán utca - Amerikai fasor - Holland fasor szakaszain kerékpárút építés, valamint a Japán utcai szakaszán közvilágítás-fejlesztés és csapadékcsatorna fejlesztés valósult meg.
  A forgalom Vásárhelyi útra történő biztonságos kivezetése érdekében a Japán utca – Vásárhelyi út kereszteződésében, az útpálya felületen burkolati jellel jelölt kerékpárforgalmi létesítmény kialakítására került sor felfestéssel (75 méter hosszon) a projekt részeként.
  A Holland fasor meglévő kerékpárútszakaszának (G szakasz) felfestését és közlekedés táblái kihelyezését (436 m) a város saját beruházásként, a 100% tulajdonában lévő Városgondnokság Kft. éves üzleti terve terhére, a projektjavaslattal párhuzamosan valósítja meg.
   
  A kerékpárforgalmi létesítmény fenntartásához pedig beszerzésre került egy önjáró multifunkciós gép, amely az alapgépen túl a seprés, hóeltakarítás, fűnyírás feladataira alkalmas tartozékokat is magában foglalja.
   
  A Projekt várt eredménye és hatása:
  A Projekt eredményeként egyrészt biztosítottá vált a hálózati kapcsolat a már meglévő -Sárkeresztúri út – Szárcsa utca – Temető utca – Hosszúsétatér vonalon vezető - Alsóvárosi kerékpárúttal, ami a Piac tér –Palotai út melletti kerékpárúttal összeköttetésben van Székesfehérvár – Iszkaszentgyörgyi kerékpárúttal is. Ez által egészen a Bakony lábától kezdve a Sóstó Ipari Parkig már 14 km összefüggő kerékpárút hálózat alakult ki, segítve az ipari park kerékpárral történő hivatásforgalmát.           
  Másrészt a kiépült kerékpárút hálózati kapcsolatot biztosít a Vásárhelyi út későbbi kerékpárúti fejlesztése felé.           
  Harmadsorban a kerékpárút illeszkedik a Fejér megye területfejlesztési program kerékpárút fejlesztései között a Tác/Gorsium kerékpáros megközelítésének tervezett nyomvonalába, melynek külterületi vezetése az Amerikai fasor folytatásában, a meglévő autópálya híd felé várható - ami 7. számú főúti kerékpározást vált ki. Ez a nyomvonal később Csősz, Soponya, Aba, Káloz Székesfehérvárral való kerékpáros összekötését is szolgálni tudja, amivel akár 63. sz. főúti kerékpározást is kiválthat.
  A Projekt közelében várható a közeljövő legnagyobb kerékpáros fejlesztése, a Budapest – Balaton kerékpárút, melynek tervezett nyomvonalához a kapcsolat a Vásárhelyi úton indulva alakítható majd ki.
   
  A projekt kezdete:
  2015. 09. 04.
   
  A projekt befejezése:
  2015. 12. 21.
   
  A projekt elszámolható összköltsége:
  199.997.547,- Ft
   
  Az elnyert támogatás összege, mértéke:
  Az elszámolható költség  100%-a, 199.997.547,- Ft


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés
  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss