2024. Május 28. Emil, Csanád, Vilmos
   Eseménynaptár
2024 Május
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
  Szociális város-rehabilitáció Szárazréten

  Kihirdetésre kerültek a Programalap 3. szakaszának nyertes pályázatai

   
  2014. április 2-án lezárult a Programalap 3. pályázati szakasza a 2014. március 5-ig beérkezett pályázatok teljes körű elbírálásával. A 3. szakaszban összesen 5 mini-projekt részesül több, mint 9 millió forint támogatásban.
   
  A „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” című projekt részeként az ún. Programalap 3. pályázati szakaszának keretében 2013. február 3. és március 5. között nyújthatták be pályázataikat a székesfehérvári nonprofit szervezetek a pályázati kiírás céljainak megfelelő, Szárazréten megvalósuló mini-projektjeik megvalósításának támogatására. A 3. pályázati szakaszban összesen 8 db pályázat érkezett a Programalapot lebonyolító Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.-hez (Közvetítő Szervezet), a támogatási igény meghaladta a 16 millió forintot.
   
  A harmadik szakaszban támogatást nyert civil szervezetekkel 2014. április 18-ig támogatási szerződést köt a Közvetítő Szervezet. A nyertesek többsége már 2014 áprilisában megkezdi tevékenységét Szárazréten.
   
  A 3. kör eredményhirdetésével a Programalap pályázati szakasza lezárult, a projekt keretében meghirdetett komponensek mindegyikére érkezett sikeres pályázat. A teljes Programalap keretében rendelkezésre álló 45.065.793,- Ft szinte teljes egészében lekötésre került. Az 1. pályázati szakaszban 19.498.828,- Ft, a 2. pályázati szakaszban 16.074.186,- Ft, a 3. pályázati szakaszban 9.392.779,- Ft, így összesen 44.965.793,- Ft összegű támogatásban részesültek a Szárazréten mini-projekteket megvalósító civil szervezetek.
   
   

  Programalap Civil Információs Nap


  A Programalap 3. szakaszának pályázati lehetőségeiről és feltételeiről a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. 2014. február 12-én 10.00 órától civil információs napot szervez, melyre szeretettel várják az érdeklődő civil szervezeteket.
   
   

  Elérhető a Programalap 3. szakaszának pályázati felhívása


  2014. február 3-tól 9.492.779,- Ft keretösszeggel kiírásra kerül a „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” című projekt részeként az ún. Programalap 3. pályázati szakasza. Három témakörben, összesen négy komponensre lehet pályázatot benyújtani Szárazréten megvalósuló mini-projektek támogatására.
   
  A Programalap harmadik kiírásának részletes pályázati felhívása és útmutatója elérhető a következő helyeken:
   
  www.szekesfehervar.hu, www.proalbaregia.hu, www.fejercic.hu honlapokon, valamint nyomtatott formában a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Civil Irodájában (8000 Székesfehérvár, Városház tér 1.), továbbá a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. irodájában (8000 Székesfehérvár, Piac tér 4.)
   
  A pályázatok benyújtásának ideje: 2014. február 3-tól 2014. március 5.
   
  A Közvetítő Szervezet a potenciális címzettek számára információs napot szervez 2014 februárjában. Ennek időpontját a hivatkozott honlapokon és a helyi médiumokban tesszük közzé.
   

  LETÖLTHETŐ dokumentumok
   
  Pályázathoz szükséges dokumentumok:
   
  Elszámoláshoz szükséges dokumentumok:
   

  Programalap eseménynaptár


  Összeállításra került a Programalap keretében eddig támogatást nyert „mini-projektek” eseménynaptárra, amely az alábbi hivatkozásra kattintva elérhető:
   
  Az eseménynaptár folyamatosan frissül.

  Kihirdetésre kerültek a Programalap 2. szakaszának nyertes pályázatai

  2013. december 13-án lezárult a Programalap 2. pályázati szakasza a 2013. november 15-ig beérkezett pályázatok teljes körű elbírálásával. A 2. szakaszban összesen 11 mini-projekt részesül összesen több, mint 16 millió forint támogatásban.
   
  A „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” című projekt részeként az ún. Programalap 2. pályázati szakaszának keretében 2013. október 15. és november 15. között nyújthatták be pályázataikat a székesfehérvári nonprofit szervezetek a pályázati kiírás céljainak megfelelő, Szárazréten megvalósuló mini-projektjeik megvalósításának támogatására. A 2. pályázati szakaszban összesen 17 db pályázat érkezett a Programalapot lebonyolító Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.-hez (Közvetítő Szervezet), a támogatási igény meghaladta a 28 millió forintot.
   
  A második szakaszban támogatást nyert civil szervezetekkel 2014. január 15-ig támogatási szerződést köt a Közvetítő Szervezet. A nyertesek többsége már 2014 januárjában megkezdi tevékenységét Szárazréten.
   
  A 2. pályázati szakaszban támogatással le nem kötött forrás terhére előre láthatóan 2014 januárjában kiírja a 3. pályázati szakaszt a Közvetítő Szervezet, 9.492.779,- Ft keretösszeggel.
   

  Kihirdetésre kerültek a Programalap nyertes pályázatai

  2013. szeptember 27-én kihirdetésre került a Programalap keretében meghirdetett pályázatok eredménye. 12 mini-projekt részesül összesen több, mint 19 millió forint támogatásban.

  A „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” című projekt részeként az ún. Programalap keretében 2013. augusztus 1. és 30. között nyújthatták be pályázataikat a székesfehérvári nonprofit szervezetek a pályázati kiírás céljainak megfelelő, Szárazréten megvalósuló mini-projektjeik megvalósításának támogatására. Összesen 73 db pályázat érkezett a Programalapot lebonyolító Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.-hez (Közvetítő Szervezet), a támogatási igény meghaladta a 140 millió forintot.

  Az első körben támogatást nyert civil szervezetek 2013 októberétől kezdhetik meg tevékenységüket Szárazréten.

  Összesen 19.498.828,- Ft kerül kiosztásra, a fennmaradó 25.566.965,- Ft-ra a Közvetítő Szervezet újabb pályázatot ír ki 2013. október közepén. Az újabb pályázati lehetőségekről és feltételekről, az első kör tapasztalatairól a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. 2013. október 9-én 16.00 órától civil információs napot szervez, melyre szeretettel várják az érdeklődő civil szervezeteket.

  A Programalap második kiírásának részletes pályázati felhívása és útmutatója 2013. október 7-től elérhető a következő helyeken:

  www.szekesfehervar.hu, www.proalbaregia.hu, www.fejercic.hu honlapokon, valamint nyomtatott formában a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Civil Irodájában (8000 Székesfehérvár, Városház tér 1.), továbbá a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. irodájában (8000 Székesfehérvár, Piac tér 4.)

  A pályázatok benyújtásának ideje: 2013.október 15-től 2013. november 15.

  LETÖLTHETŐ dokumentumok

   

  A Programalap pályázat 2013. augusztus 30-án lezárult


  A „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” című projekt részeként az ún. Programalap keretében 2013. augusztus 30-ig nyújthatták be pályázataikat a székesfehérvári nonprofit szervezetek a pályázati kiírás céljainak megfelelő, Szárazréten megvalósuló mini-projektjeik megvalósításának támogatására.
   
  Augusztus 1. és augusztus 30. között összesen 73 db pályázat érkezett a Programalapot lebonyolító Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.-hez (Közvetítő Szervezet), a támogatási igény meghaladja a 140 millió forintot. A rendelkezésre álló keretösszeg 45.065.793,- Ft.
   
  A Közvetítő Szervezet külső szakértők bevonásával folyamatosan, beérkezés sorrendjében értékeli a benyújtott pályázatokat. A jogosultsági és formai feltételeknek megfelelő pályázatok tartalmi értékelésre, pontozásra, majd a kapott pontszámok alapján rangsorolásra kerülnek. Tekintettel a beérkezett pályázatok számára a Közvetítő Szervezet a tartalmi szempontból megfelelő pályázatokról szóló végleges döntésről 2013. szeptember végén, a döntéstől számított 15 napon belül értesíti a pályázókat.

  Szociális város-rehabilitáció Szárazréten
   
  A Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft., mint Közreműködő Szervezet 2013. május 29-én kelt tájékoztatása szerint Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata által benyújtott „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” című, KDOP-3.1.1/D2-12-k2-2013-0004 jelű projekt 1.199.178.708,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.
   
  A projekt lebonyolítását a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség előírásai és a Közgyűlés döntése alapján az Önkormányzat cége, a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. végzi.

   
  A projekt infrastrukturális elmei:
   
  - Közösségi központ kialakítása a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti tagiskola külső felújításával, bővítésével és kapcsolódó belső átalakítással
  - Parkolók építése az új Közösségi Központ területén
  - Óvoda bővítése, meglévő épület felújítása és belső átalakítása
  - Óvoda és szociális otthon között játszó- és szabadidőpark kialakítása
  - Szárazréti Fatimai Boldogasszony Plébánia és Római Katolikus Templom külső felújítása és fűtéskorszerűsítése
  - Mura utcai lakónegyed melletti terület rekreációja új játszótér kialakításával
  - Bodrogi, Száva és Dráva utcák út- és járdafelújítása.
  - Farkasvermi út és Mura utca burkolatcseréje és járdafelújítás, Gaja és Kertész utca, Kertész köz, Sió utca, Opole tér, Régi Csóri út burkolat-felújítása
  - Gaja patakon gyalogos és kerékpáros híd építése
  - Térfigyelő rendszer bővítése


  PROGRAMALAP
   
   A Programalap egyes projektek keretében a közvetett támogatások lebonyolítását szolgáló elméleti és pénzügyi keret. Ez egy újszerű eljárási mód, mely a források még hatékonyabb elosztását segíti.
  Ez a rendszer lehetővé teszi (a ROP-forrásból megvalósuló városrehabilitációk esetén), hogy a városi szövet fizikai megújítása mellett a társadalmi megújulás érdekében kialakított ún. ”soft elemek” megvalósításában olyan helyi szervezetek is részt vegyenek, melyek eddig az Európai Uniós pályázatokban csak korlátozottan vettek részt.
   
   A közvetett támogatási rendszer célja olyan pályázói körök (elsősorban a helyi civil és egyéb társadalmi szervezetek) bevonása a pályázati rendszerbe, amelyek a standard pályázati eljárások keretében nem, vagy csak nem hatékonyan lennének képesek támogatási forrásokhoz jutni olyan térítésmentes, a helyi közösség bevonását célzó kisebb közösségi programok (kulturális rendezvények, sportesemények, stb.) megvalósítására, amelyek erősítik a helyi társadalom kohézióját.
  További cél, hogy a pályázatokban meghatározott „soft” tevékenységek sikeresen, a helyi adottságok ismeretében, a helyi célcsoport igényeinek megfelelően, a helyi lakosságot mobilizálva valósuljanak meg.
   
  A pályázat szűken értelmezett célcsoportja a „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” című projekt által kijelölt akcióterületen élő teljes lakosság. Továbbá célcsoportként tekinthető az egész Feketehegy-Szárazrét városrész területén élő egyén és család.
   
  A Programalap részletes pályázati felhívása és útmutatója 2013. július 1-től elérhető a következő helyeken:
  www.szekesfehervar.hu, www.proalbaregia.hu, www.fejercic.hu valamint a www.feketehegyszarazret.hu honlapokon, valamint nyomtatott formában a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Civil Irodájában (8000 Székesfehérvár, Városház tér 1.), továbbá a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. irodájában (8000 Székesfehérvár, Piac tér 4.)
  A pályázatok benyújtásának ideje: 2013.augusztus 1-től 2013. augusztus 30.
  A Közvetítő Szervezet a potenciális címzettek számára információs napot szervez 2013 júliusában. Ennek időpontját a hivatkozott honlapokon és a helyi médiumokban tesszük közzé.

  LETÖLTHETŐ dokumentumok:
  Programalap felhívás .(doc)
  Programalap útmutató (.doc)
  Programalap jelentkezési lap (.doc)
  Programalap szerződéstervezet (.doc)
  Programalap kommunikáció (.doc)

   
  SOFT ELEMEK
   
  Közvetlen támogatásban részesülő „soft” tevékenységek, melyeket a konzorciumi partnerek valósítanak meg:
  Hitéleti és vallási közösség program
  Társadalmi részvétel és Közösségfejlesztő programok
  Oktatási, Szociális szolgáltatást bővítő és Humán szolgáltatás programok megvalósítása
   
  Közvetett támogatásban részesülő „soft” tevékenységek:
   A Programalap támogatási rendszerében a nonprofit szervezetek által megvalósítandó „mini-projektek”
   

   
  Konzorciumi partnerek:
  1. Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
  - Projektmenedzsment
  - Programalap Közvetítő Szervezete -> LINK a Programalaphoz
  - Nyilvánosság
  - Projektszintű könyvvizsgálat
   
  2. Szárazréti Római Katolikus Egyházközség
  - Fatimai Boldogasszony templom és plébánia korszerűsítése
  - „Soft” tevékenység: Hitéleti és vallási közösség program megvalósítása: filmklubok, hangversenyek, adományozás, ünnepi és egyéb rendezvények, hitoktatás.
   
  3. A Szabadművelődés Háza
  - „Soft” tevékenység: Társadalmi részvétel és Közösségfejlesztő programok megvalósítása: számítógép kezelői tanfolyamok, médiaismereti klubok, fogyasztóvédelmi tanácsadás, szakkörök, táncórák, tornák, színjátszás, játszóházak, koncertek, táborok, kiállítások, irodalmi estek, főzőklub, ismeretterjesztő előadások.
   
  4. ECHO Innovációs Műhely
  - „Soft” tevékenység: Oktatási, Szociális szolgáltatást bővítő és Humán szolgáltatás programok megvalósítása: képzések (7-8 osztály, ECDL, pénztárgépkezelői), tréningek, logopédia, sport animációs foglalkozások, egészségügyi és gyógytorna tanácsadás, gyógytorna, családi sport- és egészségnapok, foglalkoztatási mentorálás, álláskeresési tanácsadás.
   


  KAPCSOLAT
  Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
  8000 Székesfehérvár, Piac tér 4.
   
  Nóti Annamária projektmenedzser noti.annamaria@proalbaregia.hu
  Csurai Szabina projekt ügyintéző csurai.szabina@proalbaregia.hu
   Programalappal kapcsolatos információk: programalap@proalbaregia.hu
   


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés
  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Projektek
  rss