2024. Március 03. Kornélia, Kunigunda, Frigyes
   Eseménynaptár
2024 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Kék hírek  -  2012. 06. 08.
  Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat - fokozott biztonság, hatékonyabb beavatkozás
  Az egységes állami katasztrófavédelmi rendszer megalakulásával 2012. április elsejétől Fejér megyében is megkezdte működését a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat (KMSZ). A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyorsreagáló készenléti egységében magas szintű szakképzettséggel és több éves tűzoltásvezetői tapasztalattal rendelkező tűzoltók teljesítenek szolgálatot. A műveleti szolgálat elsődleges célja a tűzoltási és műszaki mentési tevékenység hatékonyságának és gyorsaságának növelése, a beavatkozások biztonságának erősítése. Hatásköre Fejér megyére terjed ki.
  A KMSZ szakemberei 24/48 órás váltásban teljesítenek szolgálatot, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon állomásoznak. A műveleti szolgálat feladata a katasztrófavédelem mindhárom szakterületét érinti, így a KMSZ napi rendszerességgel együttműködik a megyei tűzoltósági, polgári védelmi és iparbiztonsági főfelügyelőkkel. Elsődleges feladata a magasabb szintű káresemények felszámolásának segítése, a beavatkozások hatékonyságának növelése, amely a kiképzések szakmai felügyeletével már a tűzoltólaktanyák falain belül megkezdődik. A káresetek felszámolásánál tanácsaival segíti a tűzoltásvezetőt, figyelemmel kíséri a beavatkozó tűzoltók tevékenységét, indokolt esetekben átveszi a tűzoltás, a műszaki mentés irányítását. Mindemellett rendszeresen részt vesz és értékeli a megye hivatásos, önkéntes és létesítményi tűzoltó-parancsnokságainak gyakorlatait, ellenőrzi a szolgálatellátást, és káresetek alkalmával a beavatkozás szakszerűségét és a biztonsági előírások alkalmazását.
  Mindezeken túl a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat az elmúlt időszakban részt vállalt a polgári védelem szakterületét érintő feladatok végrehajtásában, egyebek között a II. világháborús robbanószerkezetek miatt szükséges kiürítések biztonságos végrehajtásában, valamint a települési belterületi vízelvezető rendszerek felülvizsgálatában. A megyei iparbiztonsági főfelügyelőséggel több alkalommal a veszélyes üzemek azonosítását és a közúti veszélyesárú-szállítás szabályainak betartását ellenőrizték.

  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés
  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss