2020. Február 24. Mátyás, Jázmin
   Eseménynaptár
2020 Február
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
   Városfejlesztés - 2006. 08. 31.
  Elindult a palotavárosi buszjárat - hétvégén már közlekednek az éjszakai járatok is

   Holnaptól menetrend szerint közlekedik a Palotavárosban a 29-es autóbusz. A járatok csúcsidőben 15, csúcsidőn kívül 30, esténként pedig óránként közlekednek. Az első próbajáratot ma tartották az Alba Volán vezérigazgatójának és a város polgármesterének jelenlétében. Warvasovszky Tihamér hangsúlyozta, hogy a fiatalok kérésére éjszakai járatok indulnak szeptember 1-től. A négy buszjárat a város minden részébe eljut, így akik éjszaka szórakoznak, ezentúl kulturált módon és olcsón tudnak majd hazajutni.

   A Dániából hozott két darab 9 méteres felújított autóbusz a Jancsár utcától a Selyem és Kelemen Béla utcán keresztül a Hübner András utcáig közlekedik. A megállóhelyek átlagosan 400 méterenként követik egymást. Ugyancsak újdonság, hogy a hétvégétől pénteken és szombaton éjszakai buszjáratok közlekednek Székesfehérváron, amik 1E, 2E, 3E és 4E jelzéssel közlekednek majd és minden városrészt érintenek. Töltse le innen az éjszakai járatok menetrendjét!

   A Palotavárosban régi igénye volt a lakóknak egy buszjárat. Ebben a városrészben egyébként 20 ezer ember él. A végállomással együtt 10 megállóhelye van az új járatnak. A 9 méteres buszokat egyenként 25 millió forintból vásárolta az Alba Volán -tájékoztatott Tóth István vezérigazgató.

   Az idei évben az önkormányzat saját forrásból 90 milliót adott a tömegközlekedés fejlesztéséhez, ehhez pályázat útján további 94 milliót nyert, így összesen 184 millió forinttal tudta támogatni új buszok beszerzését, illetve új járatok üzemeltetését. Warvasovszky Tihamér polgármester elmondta, hogy az önkormányzat azt kérte a Volántól, hogy elsősorban alacsonypadlós buszokat vásároljanak annak érdekében, hogy könnyebben tudjanak felszállni a mozgáskorlátozottak, idősek és babakocsival közlekedők is.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés
  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss