2024. Május 28. Emil, Csanád, Vilmos
   Eseménynaptár
2024 Május
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Sport  -  2017. 04. 02. 17:41  -  Samu Miklós, Fotó: Kiss László A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Eredményesen szerepeltek a fehérvári indulók a Jégmadár Kupán
    
  A mostani hétvégén már harmadszor mérték össze tudásukat a műkorcsolya sportág szerelmesei a Jégmadár Kupán. A tornán a magyar utánpótlás teljes élmezőnye képviseltetette magát, de érkeztek nevezések Csehországból, az USA-ból, Horvátországból, Szlovákiából, Olaszországból is. A házigazda Székesfehérvári Jégmadár Műkorcsolya Egyesület sikeresen zárta a kétnapos viadalt.
  A nemzetközi műkorcsolya verseny már az elmúlt években is hatalmas sikert aratott a sportág kedvelőinek a körében. Nem véletlen, hogy a sportág szerelmesei már nagy izgalommal várják a hétvégi Jégmadár Kupát. A városban hosszú múltra tekint vissza a műkorcsolya oktatás, melyben fontos szerepet tölt be a Székesfehérvári Jégmadár Műkorcsolya Egyesület. Az elmúlt évek során számos versenyző és a korcsolyázást megszerető gyermek került ki a családias hangulatú klubból. Az sportegyesület célja, hogy minél több fehérvári gyerekkel szerettessék meg a műkorcsolya sportot.
  Az egyesület ismét sikeres rendezést tudhat maga mögött. A mostani hétvégén közel kétszáz induló mérte össze tudását a Jégmadár Kupán. A nemzetközi viadalon az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan ezúttal is több kategóriában és korosztályban versenyeztek a korcsolyázók a legjobb eredmény eléréséért. A torna színvonalát csak növelte, hogy az USA-ból, Horvátországból, Szlovákiából, Olaszországból, valamint Csehországból is érkeznek ifjú növendékek, továbbá a komplett magyar utánpótlás élmezőny is korcsolyát húzott.
   
  A rangos eseményen kiválóan szerepeltek a Székesfehérvári Jégmadár Műkorcsolya Egyesület sportolói. A rekreációs kategóriában Makai Nikoletta Jázmin 4., Széplaki Csenge 2., Kiss Júlia 3., Tankó Kinga Lujza 5., Szente Antónia 12., Szabó Klaudia 1., Szabó Jázmin 1., míg Zákány Kata 2. helyezést ért el. Az ISU, vagyis a nemzetközi profi kategóriában is dicséretesen szerepeltek a fehérvári Jégmadarak. Almási Liza 4., Hartdégen Lili 3., Balogh Zita 11., Czakó Luca 7., Simkó Emese 6., Varga Janka 4., Fliszár Hanna pedig 1. helyezett lett.