2024. Május 28. Emil, Csanád, Vilmos
   Eseménynaptár
2024 Május
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Sport  -  2017. 04. 01. 14:04  -  www.szekesfehervar.hu
  Négy csapat versenyzett a nyugdíjas női sportvetélkedő döntőjében
    
  Nyugdíjas hölgyeknek szerveztek sportvetélkedőt szombaton. A nyolcfős csapatok részére létrehozott programnak az István Király Általános Iskola tornaterme adott otthont. A játékos vetélkedő keretében a legnépszerűbb versenysportok elemeiből és sorversenyekből összeállított feladatokat kellett megoldaniuk az örökifjú résztvevőknek.
  A játékos sportvetélkedőre a székesfehérvári nyugdíjas klubok tagjaiból a nőknél 58 éves vagy annál idősebb, férfiaknál 60 vagy annál idősebb kort betöltő személyek jelentkezhettek. A jelentkezők nyolcfős csapatokban mérhették össze tudásukat. Egy nyugdíjas klub több csapatot is indíthatott a sportos sorozatban, de csak úgy, hogy a benevezett játékos kizárólag egy csapatban szerepelhetett. Minden egyes játéknapon három nyugdíjas klub mérte össze tudását a selejtezőben, nekik az előzetesen postán kiküldött 8-10 egyszerű játékos feladatot kellett teljesíteniük. A küzdelmekből a csoportok első két helyezettjei kvalifikálták magukat a szombati fináléba. A hölgyek számára szervezett nyugdíjas sportvetélkedő elődöntői után szombaton már a fináléra került sor. Az István Király Általános Iskola tornatermében tartott döntőbe négy női nyugdíjas klub, az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Palotavárosi Klubja, a Tóvárosi Nyugdíjasok Baráti Társasága, az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Belvárosi Klubja, valamint az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Cser János Postás Klubjának csapata jutott be.
  A végső küzdelem előtt a résztvevőket Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere köszöntötte. „Most már szép hagyománya van annak, hogy a női nyugdíjas sportvetélkedőt is meg tudjuk szervezni. Köszönöm Magony Tamásnak, illetve mindazoknak, akik segítik ennek a versenynek a szervezését! Azt gondolom, hogy példaértékű és példamutató az a tevékenység, amit Önök véghezvisznek, hiszen nemcsak ma, hanem már az ezt megelőző hetekben és hónapokban is nagyon lelkesen készültek a különböző versenyszámokra.” – mondta Mészáros Attila. A beszéd végén Kovács Ferencné, a Tóvárosi Nyugdíjasok Baráti Társaság együttesének csapatkapitánya egy serleggel köszönte meg Mészáros Attilának az elmúlt években nyújtott segítségét a Nyugdíjas Sportvetélkedőben.
  A versenyzőknek az elődöntőkhöz hasonlóan, ezúttal is tíz feladatot kellett teljesíteniük a végső megmérettetésen, s így újfent összesen 40 pontot lehetett elérni. A döntőt végül az Alba Regia Palotavárosi Klub nyerte meg 27 ponttal. A fináléban második lett a Tóvárosi Nyugdíjasok Baráti Társasága 24 ponttal, harmadik lett 16 ponttal az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Cser János Postás Klubja, míg negyedikként az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Belvárosi Klubja zárt.