2024. Március 03. Kornélia, Kunigunda, Frigyes
   Eseménynaptár
2024 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Sport  -  2017. 03. 27. 10:51  -  Samu Miklós, Fotó: Simon Erika A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Polgármesteri Elismerő Emlékérmet vehetett át Tóth István és Sárvári László
    
  A fehérvári jégkorongban 2017 tavaszán egy negyvenéves korszak zárult le, hiszen a jövőben a Fehérvár AV19 SC önálló klubként működik tovább. Az elmúlt négy évtized fehérvári hoki sikereiben nagy szerepet játszott Tóth István és Sárvári László is, akiknek Polgármesteri Elismerő Emlékérem átadásával ismerték el a fehérvári és a magyar jégkorongsport fejlődéséért végzett tevékenységet.
  2017 tavaszán a klub önállóvá válásával lezárult a fehérvári jégkorong negyvenéves korszaka. Az Alba Volán SC fogta össze egészen mostanáig a városi öttusát és a jégkorongot, hosszú évekig támogatója és gazdája volt az egyesületnek. Ebben óriási szerepe volt Tóth Istvánnak, a klub társelnökének és Sárvári László ügyvezetőnek.
  Hétfőn délelőtt Polgármesteri Elismerő Emlékérem átadásával köszönte meg Tóth Istvánnak és Sárvári Lászlónak Cser-Palkovics András polgármester a fehérvári és a magyar jégkorongsport fejlődéséért végzett tevékenységet. „A mai ünnepséggel a város egész közössége nevében szerettünk volna köszönetet mondani Tóth Istvánnak és Sárvári Lászlónak. Az elmúlt évtizedekben rengeteg munkát, energiát és erőfeszítését tettek azért, hogy az öttusa- és a jégkorongsportág egyaránt töretlenül fejlődhessen. A különválás vonatkozásában nemcsak a városi, hanem nyugodtan mondhatjuk, hogy a magyar jégkorongért végzett munkát köszönjük meg.” –mondta Cser-Palkovics András polgármester, aki beszéde után átnyújtotta az elismeréseket.
  Az Alba Volán SC társelnökének, Tóth Istvánnak elévülhetetlen szerepe volt a székesfehérvári jégkorongsikerekben. Vezetésével mindig is arra törekedett a vállalat, hogy egyre magasabb szinten tudja működtetni a városban sokak által kedvelt sportágat. Ténykedésének köszönhetően számos olyan sikert ért el a fehérvári hoki, melyet rendre több ezren ünnepeltek az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. „1997-ben egy olyan munkát indítottunk el, amelyre mindannyian büszkék lehetünk. Szerencsésnek mondhatom magamat, hiszen Sárvári Lászlóval, Kulcsár Antallal és Ocskay Gáborral is együtt dolgozhattam. Három olyan egyénről van szó, akik fanatikusan szerették sportágukat. Velük együtt egy olyan magot tudtunk alkotni, amely ilyen magas szintre vitte az Alba Volán SC-t. Büszke vagyok arra, hogy két olyan szakosztályt tudtunk működtetni, melynek köszönhetően a Székesfehérvári Nemzeti Öttusasport-akadémia, valamint a Multifunkcionális jég- és rendezvénycsarnok révén a város két jelentős állami beruházást kaphat.”
  Sárvári László 1975. január 4-én került kapcsolatba a Volános sporttal, még az AKÖV alkalmazottjaként, s a lelkes fiatalemberből az elmúlt évtizedek alatt kiváló sportvezető lett. Az Alba Volán SC ügyvezetője korábban edzőként, titkárként, szervezőként, elnökként tevékenykedett a kék-fehér színekért, a város sportjáért, s azon belül a székesfehérvári hokiért. „Nem tagadom, nagyon meghatott az ünnepi fogadás! Egyáltalán nem számítottam rá, de nagyon jóleső érzést jelent számomra! A jégkorong-szakosztály kilépésével életemben először gondolkodtam el azon, hogy mióta tevékenykedem az Alba Volán SC-nél. Engem is meglepett, hogy már negyvenkét éve szolgálom az egyesületet. Csodálatos volt az elmúlt több mint négy évtized, remélem, még sokat tehetek a klubért a jövőben is! A fehérvári hoki további fejlődése érdekében szükségszerű volt meghozni a különválást. Természetesen a Fehérvár AV19 SC a jövőben is számíthat ránk!”
  Az eseményen Németh Tamás, KNYKK Zrt. vezérigazgatója is köszönetet mondott Tóth Istvánnak és Sárvári Lászlónak az elmúlt évtizedek munkásságáért. Beszédében azt is kiemelte, hogy a cég a jövőben is hasonló intenzitással támogatja majd a fehérvári hokit, mint ezelőtt.