2024. Március 03. Kornélia, Kunigunda, Frigyes
   Eseménynaptár
2024 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Sport  -  2017. 03. 26. 19:01  -  Samu Miklós, Fotó: Simon Erika A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Magabiztos győzelemmel mutatkozott be a Divízió I-ben a Fehérvár Enthroners
    
  Vasárnap délután újra pályára léptek a Fehérvári Koronázók a First Fielden. Pál Tibor Kornél alakulata a Budapest Eagles ellen debütált a FEZEN Divízió I-es bajnokságban. Az összecsapáson kiélezett és nagyiramú küzdelmet láthatott a 2600 fős közönség. A hazai együttes mindvégig kézben tartotta a mérkőzést, és teljesen megérdemelten 48-20-ra győzött a fővárosi csapat ellen.
  Hamisítatlan amerikai futball hangulatban készülődhettek a csapatok a vasárnap délutáni összecsapásra. Az érdeklődőket ezúttal is egész délutános családi kísérőprogramok várták, emellett számos meglepetés is szórakoztatta a több ezres publikumot. A First Fielden az izgalmas bajnoki mérkőzésen kívül a szórakozásról a Fehérvár Bluebirds szurkolólányai és a Fehérvári Ifjúsági Fúvószenekar is gondoskodott, akik igazi marching zenékkel készültek a holtszezonban. A szurkolók azt is meghallgathatták, hogy szól a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar legújabb hangszere, a szuzafon.
  A kezdőrúgás előtt a Fehérvár Enthroners egykori játékosa, Mohácsi Attila nyújtotta át legkedvesebb ereklyéjét, az elkapó kesztyűjét Pál Tibor Kornél vezetőedzőnek, melyet a csapat egyik elkapója kap majd meg.
  Ezt követően elkezdődött a kiélezett összecsapás a First Fielden a Fehérvár Enthroners és a Budapest Eagles között. Ahogy arra számítani lehetett mindkét együttes nagy iramban kezdte meg a találkozót.
  A nagy rohanásból a hazai gárdai jött ki jobban, méghozzá Antonio Roane remek futásának köszönhetően, aki a meccs első touchdown-ját szerezte. Nem sokkal később azonban a vendégek elkapója Lamarco Crawford egyenlíteni tudott. Az első félidő vége előtt Antonio Roane újabb touchdown-t ért el, majd Zách György sikeres jutalomrúgása után már 13-6-ra vezettek a Koronázók, akik hétpontos előnnyel mehettek pihenőre.
  Fordulás után aztán hamar elolvadni látszódott az Enthroners előnye, ugyanis Mészáros Márton sikeren visszahordásával már 13-12-őt mutatott az eredményjelző. Ezt követően aztán megrázták magukat a fehérvári játékosok, és gyorsan elhúztak 27-12-re. A harmadik negyed végén mindent megtett a felzárkózásért az Eagles, és Boda Gábor együttese hétpontosra (27-20) csökkentette a különbséget. Pál Tibor Kornél alakulata a kiélezett helyzetben sem remegett meg, és a remek egyéni teljesítményeknek köszönhetően állva hagyta ellenfelét. Erős Márk, Bakonyvári Patrik, Antonio Roane, Lekrinszki Márki és Remy Sap vezényletével állva hagyta ellenfelét az Enthroners. A hazai együttes végül 48-20-ra győzött a találkozón, melynek végén a 2600 fős publikum felállva tapsolta az együttest. Legközelebb április 16-án, a Miskolc Renegades ellen újra élőben nézheti meg a Koronázókat a közönség.