2024. Március 03. Kornélia, Kunigunda, Frigyes
   Eseménynaptár
2024 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Sport  -  2017. 03. 24. 13:16  -  Samu Miklós, Fotó: Simon Erika
  "Csak a Fehérvár Enthronersben tudom elképzelni a pályafutásomat"
    
  Vasárnap délután 3 órakor a Budapest Eagles ellen megkezdi szereplését a FEZEN Divízió I-es bajnokságban a Fehérvár Enthroners együttese. Az együttes irányítója, Erős Márk már minden idegszálával a hétvégi találkozóra összpontosít. A fiatal játékos a mérkőzés előtt beszélt múltjáról, álmairól és persze a vasárnapi összecsapásról is.
  A Fehérvár Enthroners játékosának, Erős Márknak már gyerekkorában is központi szerepet töltött be a sport, 7-8 évesen azonban még a klasszikus focit próbálta ki. „Óvodáskoromtól kezdve nagyon szerettem mozogni, a legtöbb gyerekhez hasonlóan én is futballista szerettem volna lenni. Középiskolában aztán több sportágat is kipróbáltam, de egyik sem tetszett meg igazán. Végül 16 éves koromban megismerkedtem az amerikai futballal, ami azóta is örök szerelem.”
   
  A sportággal való megismerkedése 2003-as NFL-szezon döntőjéhez kapcsolódik, ami a mai napig felejthetetlen számára. „Jól emlékszem arra, hogy a New England Patriots és a Carolina Panthers játszotta a Super Bowl-t, és ez volt az a pillanat, amikor felfedeztem ennek a sportágnak a szépségét. Különösen nagy hatással volt rám a Patriots irányítójának, Tom Brady-nek a játéka – miatta döntöttem el, hogy én is ezen a poszton szeretnék futballozni egy napon. Érdekesség azonban, hogy egy évbe tellett, mire úgy döntöttem, kipróbálom magamat az amerikai futballban. Középiskolai tanulmányaimat a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában végeztem, és az ottani testnevelőm, Nagy Tamás avatott be a játék rejtelmeibe. Vele gyakoroltam két hónapon keresztül, majd ezt követően jelentkeztem az Enthronersnél az első edzésre, és azóta is itt vagyok.”
  Mint mondja, nagy felelősséget jelent az irányító szerepkör, ugyanis mindig új játékelemeket kell tanulnia. „Azt a nyomást a legnehezebb elviselni, hogy az egész csapat rád számít. Ha te hibázol és nem vagy magabiztos, akkor az az egész gárda teljesítményére rányomja a bélyegét. Pontosan ezért nagyon fontos, hogy az első passzok és játékok jól sikerüljenek, mert onnantól kezdve kontrollálni tudom az egész meccset. Akármilyen furcsa, de a társak belém vetett bizalma – ami nagy nyomást helyez rám – szokott segíteni a nehezebb szituációkban. Ilyenkor azt érzem, hogy bármi áron a legjobbamat kell kihoznom magamból. A társaimnak hinniük kell bennem, ezért sokszor nekem kell példát mutatnom azzal, hogy a legkeményebb ütközésekbe is belemegyek.”
  Erős Márk szerint hatalmas motivációt jelent számára, hogy a klub biztosítja a töretlen fejlődés feltételeit. „Sokat köszönhetek a Fehérvár Enthronersnek, hiszen minden lehetőség adott a legjobb eredmények eléréséhez. Mióta a First Fieldet birtokba vehettük, azóta még nagyobb kedvvel megyek ki az edzésekre és a meccsekre, így tökéletesen otthon érzem magam a létesítményben. Mindig szeretek nagyot álmodni, ezért a válogatottság elérése nagyon fontos számomra. Ezen kívül szeretnék a HFL-ben játszani a Fehérvár Enthroners együttesével. Sehol másutt nem tudom elképzelni a pályafutásom, csak a Fehérvár Enthronersben. A csapat szerethető, emellett Székesfehérváron is jól érzem magam. Idejártam óvodába és középiskolába is, a város szellemisége pedig mindig is tetszett.” – mondta Erős Márk, aki alkalmanként szívesen sétálgat a történelmi belvárosban.
  A fiatal irányító már napokkal a meccsek előtt csak a játékra összpontosít. „Három-négy nappal az összecsapás előtt már elkezdek hangolódni fejben a találkozóra. Ilyenkor általában a hibák jutnak eszembe, hogy mit kellett volna jobban csinálnom. Emellett nagyon odafigyelek az étkezésre, a meccsek napján például csak gabonapelyhet és banánt fogyasztok. A bajnokik előtti kikapcsolódásban sokat segít az is, amikor elmegyek futni Nagylókon, ahol élek."
  A Fehérvár Enthroners irányítója nagyon várja már a Budapest Eagles elleni vasárnap délután 3 órakor kezdődő összecsapást. Erős Márk kiemelte, hogy győzelemmel indítanák az új szezont a Fehérvári Koronázók. „A védelmünk nagyon megerősödött, hiszen 9 új játékos érkezett hozzánk. A támadóegység egy igazán összeszokott gépezet a csapaton belül, így minden adott ahhoz, hogy látványos akciókat vezessünk. Az esős időjárás átírhatja az előre eltervezett taktikát, de csakis a győzelemben gondolkodunk.”