SZÉKESFEHÉRVÁR PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Váltás a grafikus oldalra
Hírek
 
  Sport  -  2017. 04. 01. 14:04  -  www.szekesfehervar.hu
Négy csapat versenyzett a nyugdíjas női sportvetélkedő döntőjében
Nyugdíjas hölgyeknek szerveztek sportvetélkedőt szombaton. A nyolcfős csapatok részére létrehozott programnak az István Király Általános Iskola tornaterme adott otthont. A játékos vetélkedő keretében a legnépszerűbb versenysportok elemeiből és sorversenyekből összeállított feladatokat kellett megoldaniuk az örökifjú résztvevőknek.
A játékos sportvetélkedőre a székesfehérvári nyugdíjas klubok tagjaiból a nőknél 58 éves vagy annál idősebb, férfiaknál 60 vagy annál idősebb kort betöltő személyek jelentkezhettek. A jelentkezők nyolcfős csapatokban mérhették össze tudásukat. Egy nyugdíjas klub több csapatot is indíthatott a sportos sorozatban, de csak úgy, hogy a benevezett játékos kizárólag egy csapatban szerepelhetett. Minden egyes játéknapon három nyugdíjas klub mérte össze tudását a selejtezőben, nekik az előzetesen postán kiküldött 8-10 egyszerű játékos feladatot kellett teljesíteniük. A küzdelmekből a csoportok első két helyezettjei kvalifikálták magukat a szombati fináléba. A hölgyek számára szervezett nyugdíjas sportvetélkedő elődöntői után szombaton már a fináléra került sor. Az István Király Általános Iskola tornatermében tartott döntőbe négy női nyugdíjas klub, az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Palotavárosi Klubja, a Tóvárosi Nyugdíjasok Baráti Társasága, az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Belvárosi Klubja, valamint az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Cser János Postás Klubjának csapata jutott be.
A végső küzdelem előtt a résztvevőket Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere köszöntötte. „Most már szép hagyománya van annak, hogy a női nyugdíjas sportvetélkedőt is meg tudjuk szervezni. Köszönöm Magony Tamásnak, illetve mindazoknak, akik segítik ennek a versenynek a szervezését! Azt gondolom, hogy példaértékű és példamutató az a tevékenység, amit Önök véghezvisznek, hiszen nemcsak ma, hanem már az ezt megelőző hetekben és hónapokban is nagyon lelkesen készültek a különböző versenyszámokra.” – mondta Mészáros Attila. A beszéd végén Kovács Ferencné, a Tóvárosi Nyugdíjasok Baráti Társaság együttesének csapatkapitánya egy serleggel köszönte meg Mészáros Attilának az elmúlt években nyújtott segítségét a Nyugdíjas Sportvetélkedőben.
A versenyzőknek az elődöntőkhöz hasonlóan, ezúttal is tíz feladatot kellett teljesíteniük a végső megmérettetésen, s így újfent összesen 40 pontot lehetett elérni. A döntőt végül az Alba Regia Palotavárosi Klub nyerte meg 27 ponttal. A fináléban második lett a Tóvárosi Nyugdíjasok Baráti Társasága 24 ponttal, harmadik lett 16 ponttal az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Cser János Postás Klubja, míg negyedikként az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Belvárosi Klubja zárt.
Hírportál
Önkormányzat
Civil
Kultúra
Turizmus
Ifjúság
Gazdaság
Sport
Egészség
Oktatás
Sajtó
Karrier

Köszöntő

Ügyintézés

Városüzemeltetés
Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

Hírlevél feliratkozás