2021. Szeptember 17. Zsófia, Róbert
   Eseménynaptár
2021 Szeptember
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Gazdaság  -  2017. 03. 31. 12:09  -  www.szekesfehervar.hu
  A város gazdasági életéről szereznek tapasztalatokat Corvinusos hallgatók
    
  Pénteken délelőtt a Városházán tartottak előadást Székesfehérvár gazdasági életéről annak a 30 hallgatónak, akik a Budapesti Corvinus Egyetem Kisvállalkozás-fejlesztési Központja által szervezett szakmai kiránduláson vesznek részt. A hallgatók a kétnapos program során több fehérvári céghez ellátogatnak tapasztalatszerzés céljából.
  A Budapesti Corvinus Egyetem Kisvállalkozás-fejlesztési Központja kétnapos szakmai kirándulást szervezett Székesfehérvárra harmadéves gazdálkodásmenedzsment szakos hallgatóknak. A programon 30 diák és kísérő oktatóik, Kerékgyártó Gábor adjunktus, a Gazdálkodástudományi Kar tudományos segédmunkatársa, valamint Moll János címzetes egyetemi docens, vállalkozás-fejlesztési tanácsadó vesznek részt.
  Pénteken délelőtt a csoportnak Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok tartott előadást a Városháza Dísztermében. Bemutatta a város történelmi múltját, az épületben található műemlékeket, valamint bevezetőjében hangsúlyozta, milyen fontos a város fejlődő felsőoktatása, amelyben a Budapesti Corvinus Egyetemmel kötött megállapodás kiemelt helyet foglal el a gazdasági fejlődés tekintetében. A sikeres gazdasági felépítésű Székesfehérvár cégeinek, vállalkozásainak arányairól, összetételéről szólt, a multinacionális, valamint a nagy-, a közép- és a kisvállalkozások szerepéről, működéséről.
  Felvázolta azokat az összefüggéseket, amelyeknek köszönhetően a 20. század közepén még klasszikus mezővárosnak számító Fehérvár iparvárossá, a jelent tekintve komoly erőcentrummá fejlődött. A feladatot adó fejlesztések és megoldandó problémák közül kiemelte a munkaerőhiány, a tömegközlekedés és a parkolóhelyek témáját, amelyeknek a megoldása elsőrendű abban, hogy az országosan a legnagyobb vásárlóerővel bíró város gazdasága ne stagnáljon, hanem tovább fejlődjön. A beruházásokat taglalva érintette az útfelületek felújítását, a felsőoktatás fejlesztését, a multifunkcionális rendezvény- és jégcsarnok, valamint egy teljes kórházi szárny és a középiskolai campus létrehozását.
  Az előadást beszélgetés követte, a hallgatók főképpen a közösségi közlekedés fejlesztésére voltak kíváncsiak, amelynek kapcsán szó esett az épülő intermodális központról, az elővárosi vonalak, a kerékpáros közlekedés és a kerékpárutak fejlesztéséről. A csoport a szakmai kirándulás keretében látogatást tesz a Videoton Ipari Parkban, majd a Macher Kft. családi vállalkozását nézik meg. A szombati nap tapasztalatait egy szerszámgyár és egy bútorüzem felkeresése gazdagítja.