2021. Május 07. Gizella, Gusztáv, Bendegúz
   Eseménynaptár
2021 Május
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Közélet  -  2017. 01. 19. 12:25  -  www.szekesfehervar.hu
  Szakmai megbeszélést tartott a város polgármestere és a kórház főigazgatója
    
  A város egészségügyi helyzetéről és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházat érintő legfontosabb kérdésekről egyeztetett dr. Cser-Palkovics András és dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója. A csütörtök délelőtti egyeztetésen a múlt szerdán meghirdetett Kégl György Városi Egészségügyi Programról is szó esett.
  Csütörtökön délelőtt dr. Cser-Palkovics András polgármester irodájában tartott szakmai beszélgetést Dr. Csernavölgyi Istvánnal, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatójával. A tanácskozáson több, a város egészségügyi helyzetét és a kórház fejlesztését meghatározó kulcskérdésről is egyeztettek a felek.
   
  A munkamegbeszélésen hangsúlyos szerepet kapott a múlt szerdán meghirdetett Kégl György Városi Egészségügyi Program részletes átbeszélése. A négy pilléren álló program tartalmazza a Székesfehérváron évek óta sikeresen működő szűrőprogramok rendszerszerű folytatását és kiterjesztését, az alapellátásban dolgozókkal történő stratégiai együttműködést, illetve az alapellátáshoz tartozó orvosi rendelők állapotfelmérését és felújítását, valamint a program részét képezi a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Alba Családorvosi Egyesület közötti megállapodás is.
   
  A Kégl György Városi Egészségügyi Program szerves részét alkotja a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak nyújtandó közvetlen támogatás is, mely a működést és a fejlesztést, a szakorvosjelöltek, valamint rezidensek lakhatását, illetve a szájsebészeti ellátást egyaránt biztosítja a jövőben. Székesfehérvár polgármestere kiemelte a csütörtöki egyeztetésen: ezek a lépések megerősítik a város azon szándékát, hogy a kormányzattal együtt fejlessze tovább Székesfehérvár egészségügyi ellátását. Mint ismert, tavaly októberben született meg az a kormányhatározat, melynek értelmében a Modern Városok Programban hétmilliárd forint állami forrást biztosítanak a kórház új Belgyógyászati tömbjének megépítésére.
   
  A program a 2017. évi városi költségvetés várható februári elfogadásával veszi kezdetét, és rendszerbe foglalja Székesfehérvár egészségügyi ellátásának különféle feladatait és azok finanszírozási forrásait.