2020. Május 28. Emil, Csanád, Vilmos
   Eseménynaptár
2020 Május
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    TŰZESETEK  -  2011. 12. 19.
  Adventi koszorú gyulladt ki - hogyan előzhetőek meg a hasonló tűzesetek?
    Vasárnap kora délután Székesfehérvárra, a Mancz János utcába riasztották a tűzoltókat, ahol egy panelépület lépcsőházában füstszagra figyeltek fel a lakók. A tűzoltók két gépjárműfecskendővel és az emelőkosaras járművel siettek a helyszínre. A felderítést követően derült ki, hogy egy harmadik emeleti lakás nappalijában az adventi koszorú gyulladt ki, amelyet az ott lakónak a tűzoltók kiérkezése előtt sikerült eloltania.

   A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatója alapján az országos statisztikák azt mutatják, hogy a karácsonyi ünnepek idején megnő a lakástüzek száma, sokan ugyanis felügyelet nélkül hagyják az égő mécseseket.  Az ilyen tűzesetek kiváltó oka leggyakrabban az, hogy az égő mécseseket vagy gyertyákat gyúlékony anyag közelében helyezik el, a keletkező lángok a különböző textíliákon, függönyön, asztalterítőn keresztül átterjednek a lakás berendezési tárgyaira. Az adventkor használatos koszorúk, amelyek jellemzően könnyen éghető anyagokból készülnek, szintén nagy odafigyelést igényelnek.
   
   A lakástüzek, illetve az azokból fakadó tragédiák elkerülhetőek a meggyújtott gyertyák helyének körültekintő megválasztásával. Minden esetben fontos éghetetlen anyagú alátétet használni, ezzel ugyanis megakadályozható, hogy a mécses, vagy a gyertya átforrósítsa a környezetét. Célszerű azok közeléből minden gyúlékony anyagot eltávolítani, emellett figyelni kell arra is, hogy a mécsest, gyertyát stabil helyre rakjuk, ahol nem dőlhet fel, és ahonnan nem eshet le. E szabályok szem előtt tartásával megakadályozhatjuk, hogy otthonunkban tűz keletkezzen.

   

  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés
  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss