2020. Szeptember 28. Vencel, Salamon
   Eseménynaptár
2020 Szeptember
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
   Városgondnoksági hírek - 2009. 09. 04.
  A kertvárosokban kezdődik a lomtalanítás szeptember közepétől
   Szeptember közepén a családi házas városrészekben kezdődik az idi fehérvári lomtalanítás. Minden családi ház postaládájába külön értesítőt helyez a Depónia a pontos hulladékszállítási napról, ugyanis szeretnék elkerülni azt, hogy a lom napokig az utcán legyen, melyet szétszórnak és feltúrnak. A fehérvári lomtalanításról pénteken tájékoztatott Simon Beatrix a Depónia kommunikációs vezetője, Damsits László a Polgármesteri Hivatal Kommunális és Környezetvédelmi Irodájának munkatársa és Bozai Istán városgondnok.
  Tavasszal nem rendeztek a városban lomtalanítást, helyette szeptembertől indul a lomgyűjtés a városban. Jelentős változás várható az előző évekhez képest. Eddig tíz nap alatt lezajlott egy-egy lomtalanítás, most másfél hónapig fog tartani és remények szerint nem lesz szemetes a város. Első körben szeptember közepétől a családi házas és a kisebb tömbházas övezetekben, majd októbertől a lakótelepeken gyűjtik a fölöslegessé vált lomot. .
   
  Változás, hogy nem hirdetik meg a konkrét időszakot nyilvánosan, hanem kisebb körzetekre osztották a városrészeket. Szórólapokon értesítik a lakókat a lomtalanítás pontos időpontjáról, amit minden postaládába bedobnak. Felhívták a fehérváriak figyelmét, hogy figyeljék a postaládát mikor lesz a lomtalanítás. Ezen a szórólapon szerepel majd, hogy mikor illetve mit lehet kihelyezni. A tömbházaknál majd a közös képviselőket értesítik, akik szólnak a lakóknak.
   
  Kérik, hogy legkorábban előző este kerüljön ki a hulladék a családi házak elé, ugyanis megpróbálják úgy vezényelni az akciót, hogy tiszta maradjon a város és ne vonzzon guberálókat. Nem lesz idén sem újság, sem pedig televíziós hirdetés, így próbálják az illegális hulladékot gyűjtőket távol tartani a várostól, hogy ne legyen szemetes Székesfehérvár.
   
  Damsits László elmondta, hogy bevonják a közterület felügyelőket és a rendőrséget is a lebonyolításba. Nehéz ellenőrizni, de kísérletet tesznek rá. Ahhoz, hogy az utcára kitett hulladékhoz hozzányúljon bárki is, ahhoz hulladékkezelési engedély szükséges – hívta fel a figyelmet. Tilos hozzányúlni, megfogni és turkálni. Ha bejelentést kapnak, arról, hogy milyen autóval járnak és szállítanak hulladékot, akkor hulladékgazdálkodási bírságot szabnak ki, melynek a felső határa 50.000 forint kis mennyiségű hulladék esetén.
   
  Simon Beatrix a Depónia kommunikációs munkatársa elmondta, hogy telefonon nem adnak felvilágosítást, mert a „guberálók” is így érdeklődnek. Bozai István városgondnok szerint nagyon fontos a lakosság fegyelmezettsége a lomtalanítás lebonyolításában. Ha tényleg a tervezettek szerint rakják ki a hulladékot, akkor nem lesz sok probléma és sétszórt szemét. Mint mondta eddig sem az volt a probléma, hogy elviszik a lomot, hanem az, hogy a helyszínen szétbontják és rengeteg hulladékot, törmeléket hagynak maguk után. Ezzel pedig komoly többletmunkát adnak a hulladékkezelőnek és többletköltséget a városnak. Reményei szerint olcsóbb és rendezettebb lesz a lomtalanítás. Jövőre az idei tapasztalatai alapján lesz.
   
  A Családi házas övezetben nem konténer lesz, ki kell rakni továbbra is a ház elé a szemetet a postaládákba bedobott értesítőkön szereplő időpontban. Konténeres gyűjtés majd októberben a lakótelepeken lesz. Három hétig tart majd a családi házas övezetekben a lomtalanítás és utána kezdődik a lakótelepeken.

  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés
  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss