2024. Június 15. Jolán, Vid, Viola
   Eseménynaptár
2024 Június
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Városgondnoksági hírek  -  2019. 05. 09. 13:53  -  www.szekesfehervar.hu
  Május 24-én építik a mesés kiskerteket a Zichy ligetben a fehérvári óvodások
    
   A tavalyi kertépítő verseny sikere után idén is megrendezik Székesfehérváron a Mesés kertek elnevezésű gyermek kertépítő versenyt, amelyen a város 23 óvodás csoportja vesz részt. A kiskertek építését, amik két héten keresztül maradnak majd a Zichy ligetben, a Hetedhét Játékfesztivál előtti pénteken, május 24-én 16 órától láthatja majd a közönség.
   
  A tavalyi rendezvénynek nagy sikere volt, ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy másodszor is meghirdetik a versenyt. A város minden intézményéből egy-egy csoportot hívtak meg, az óvodák maguk döntötték el, hány gyerek építi majd a kiskertet. Ebben az évben 23 csoport alkotását láthatják az érdeklődők a Zichy ligetben, a Zenepavilon mellett május 24-étől. A csapatok a maguk választotta fantázianéven szerepelnek a versenyben.
  A feladat egy 200×120 centiméteres, előre elkészített virágágyásba a gyerekek által kigondolt, pedagógusi segítséggel kivitelezett fantáziakert kialakítása, a téma pedig bármelyik közismert mese lehet.
   
  A helyszínen a kert megépítésére egy óra áll a gyerekek rendelkezésére: mivel a versenyt közös felkészülés, gyakorlás előzi meg az intézményekben, a helyszínen a felnőttek már nem segíthetik a csapatokat, a gyermekeknek maguknak kell kialakítaniuk az ágyásban a kertet. A szervezők azt kérik, hogy a munkához főleg természetes anyagokat használjanak fel, illetve azokat az apró berendezési tárgyakat, amelyeket az év során – szintén természetes anyagokból – előkészítettek.
  Tavaly május 26-án megtelt óvodásokkal a Zichy liget és 23 csodaszép kiskertet építettek a gyerekek.
   
  A kiskertek két hétig maradnak a Zichy ligetben, hogy minél többen láthassák az alkotásokat. Ezalatt a kertek ellenőrzése és rendben tartása az óvodák feladata lesz. A növények öntözését pedig a Városgondnokság vállalja.
   
  A Mesés kiskertek verseny a gyereknapot megelőző pénteken, május 24-én délután 16 órakor kezdődik: Cser-Palkovics András polgármester köszöntője és a rövid szakmai útmutatás után egy órán át dolgoznak majd a gyerekek. A zsűri ezt követően értékeli az alkotásokat, majd Deák Lajosné és Bozai István városgondnok átadja az emléklapokat és az első három helyezettnek járó okleveleket.
   
  Ebben az évben szakemberekből álló zsűri értékeli a gyermekek munkáját. A zsűri az első három helyezettet kiemeli, de a többi óvoda is emléklapot kap – hangsúlyozta Deák Lajosné, aki arról is szólt, hogy a felkészülésben információkkal, tanácsokkal segítették az intézményeket, amelyek a felmerülő költségekhez anyagi támogatást és egynyári virágadományt is kaptak az önkormányzattól.
   
  Az idei verseny támogatói:
  Cser-Palkovics András polgármester
  Deák Lajosné önkormányzati képviselő
  Székesfehérvár Városgondnoksága Kft.
  Kiss Kert 2006 Kft.
  Bioritmus Kft.
  Velencetours Bt.
  Czerovszki Attila
  Viráglabor Kft.
  Nali Kft.
  Gardenrot Kft.