2021. Szeptember 17. Zsófia, Róbert
   Eseménynaptár
2021 Szeptember
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Kultúra  -  2017. 04. 01. 19:00  -  www.szekesfehervar.hu A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Kodály halálának 50. évfordulójára emlékeznek az Éneklő Ifjúság kórusversenyen
    
  Fejér megyei középiskolások léptek fel szombaton, az Éneklő Ifjúság verseny első hangversenyén a Táncházban, a rendezvény a Kodály-emlékév programsorozatának keretein belül valósult meg. A hangverseny célja ezúttal is az volt, hogy találkozási, bemutatkozási lehetőség teremtsen a fiataloknak és ezzel együtt kimagasló zenei élményt is biztosítson számukra.
  KÉPGALÉRIA
  Az Éneklő Ifjúság versenyen minden évben szakmai zsűri választja ki a régió legjobb ifjúsági kórusát, az idei rendezvény a Kodály-emlékév programsorozatának keretein belül valósult meg. A versenyre a megye valamennyi részéről jelentkezhettek kórusok. Juhász Zsófia, a Fejér Megyei Művelődési Központ igazgatója elmondta, idén összevonták az Éneklő Ifjúságot a Diáknapokkal, hogy a középiskolás kórusok koncertjeit a Diáknapok keretében szervezhessék meg. Az általános iskolás kórusok számára egy későbbi alkalommal szerveznek majd megmérettetést. 
  A zsűriben Dr. Fehér Anikó karnagy, népzenekutató, Gyombolai Bálint karnagy, énekművész és Sándor Bence karnagy kapott helyet. Az énekkarok műsorválasztásának középpontjában idén is a kortárs magyar zene állt, de a karnagyok figyelembe vehették a Kodály évfordulót is, minden résztvevő kórus műsorában legalább egy Kodály mű szerepelt. 
  A legjobban szereplő énekkarok arany, ezüst illetve bronz oklevelet vehettek át. A hangverseny célja ezúttal is az volt, hogy találkozási, bemutatkozási lehetőség teremtsen a fiataloknak és ezzel együtt kimagasló zenei élményt is biztosítson számukra. A koncertek keretein belül a résztvevők megismerhették egymás munkáját, fejleszthették zenei műveltségüket is.