2024. Június 15. Jolán, Vid, Viola
   Eseménynaptár
2024 Június
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Kultúra  -  2017. 04. 01. 10:11  -  www.szekesfehervar.hu
  Közelebb a fehérváriakhoz - új helyszínek és izgalmas produkciók a Diáknapokon
    
  Harmincnyolc intézmény, hatszázhuszonhat produkcióját és alkotását láthatják a fehérváriak a Fejér Megyei Diáknapokon a hétvégén. A programon több mint ezer résztvevő tizenegy művészeti kategóriában méri össze tudását Székesfehérváron. A rendezvény idén még közelebb megy a fehérváriakhoz, a "sótájm" kategória például az Alba Plazába költözik, itt láthatjuk a különböző táncprodukciókat, bűvész és kabaré jeleneteket. 
  Szombaton hivatalosan is megnyílt a Fejér Megyei Diáknapok. A rangos eseménynek összesen 1229 résztvevője van, 1143 nevező diák és 14 közreműködővan jelen a programon. A Művészetek Házában rendezett megnyitón Juhász Zsófia, a Diáknapokat immáron évtizedek óra szervező Fejér Megyei Művelődési Központ igazgatója elmondta, szeretnék a fehérvári közönséghez közelebb vinni a rendezvényt, ezért az Alba Plazában lesz egy olyan hely, ahol a fehérváriak találkozhatnak a diákok produkcióival.
  Emellett a Művészetek Háza, a Pelikán Kamaraterem és a Táncház is helyet ad a különböző kategóriák produkcióinak. A megnyitón Juhász Zsófia köszönetet mondott Dunaújváros és Székesfehérvár önkormányzatának a rendezvény támogatásáért és annak a mintegy 60 önkéntesnek is, aki munkájával segíti a Diáknapok sikerét.
  A megnyitón Mészáros Attila alpolgármester elmondta, nagy öröm, hogy idén Székesfehérvár adhat otthont ennek a hosszú évtizedekre visszatekintő programnak. "Nagy öröm az is, hogy ismét rekordot döntött a fiatalok lelkesedése és érdeklődése, hiszen több mint ezer fiatal szerepel a három nap során. Nagy izgalommal várjuk a különböző kategóriáknak a szereplőit, a vasárnapi gálán pedig ennek összefoglalását láthatjuk majd." - tette hozzá Székesfehérvár alpolgármestere, aki azt kívánta, hogy jó közösségi program is legyen a Diáknapok a résztvevő fiatalok számára.
  Nagy Boglárka, a Diáktanács elnöke a résztvevőkhöz szólva elmondta, nagy öröm, hogy már szombaton reggel rengeteg diák van a Belvárosban, a Barátság Háza és az Alba Pláza környékén, jelezve, hogy van igény arra a diákok körében, hogy megmutassák a tehetségüket és azt, hogy miben tudnak kiemelkedőt nyújtani.
  A rendezvény megtekintése a közönség számára ingyenes, a szervezők és a színpadra lépők várják a nézőtérre barátaikat, családtagjaikat és valamennyi érdeklődőt. A részletes program a www.diaknapok.hu honlapon olvasható.