2024. Július 15. Örkény, Henrik, Roland, Bonaventúra
   Eseménynaptár
2024 Július
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Gazdaság  -  2017. 03. 31. 12:02  -  www.szekesfehervar.hu
  A város és a megye gazdasági helyzetét értékelték a VOSZ közgyűlésén
    
  A város és a megye gazdasági helyzetét értékelő fórumot tartott pénteken a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei szervezete. Nyitó előadásában Kozák Ákos, a GfK Hungária Kft. ügyvezető igazgatója olyan statisztikai adatokat ismertetett, amelyekből a résztvevők képet alkothattak Fejér megye jellemzőiről, majd Mészáros Attila alpolgármester beszélt Székesfehérvár jelenlegi gazdasági helyzetéről és terveiről.
  Értékelő fórumot és közgyűlést tartott pénteken a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei szervezete a Vállalkozói Központban. Nyitó előadásában Kozák Ákos, a GfK Hungária Kft. ügyvezető igazgatója olyan statisztikai adatokat ismertetett, amelyekből a résztvevők képet alkothattak Fejér megye gazdasági jellemzőiről. Kiemelte, hogy a megyében a kiskereskedelmi vásárlóerő mintegy 6%-al haladja meg az országos átlagot. A legfontosabb adat pedig az, hogy Fejér megyében a legmagasabb a beruházási kedv az országban. Az előadó elmondta, jó hír a vállalkozóknak, hogy a következő időszakban, 2018 végéig a becslések szerint 3-4 százalékos fogyasztásbővüléssel lehet számolni.
  A fórumon részt vett Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere is, aki kiemelte, hogy a megyei jogú városok közül Győr és Székesfehérvár rendelkezik a legnagyobb gazdasági potenciállal az országban. Az alpolgármester köszönetet mondott a vállalkozóknak azokért az adóforintokért, amelyekkel a város igyekszik a legjobb tudása szerint gazdálkodni és fejleszteni. Mészáros Attila szólt arról is, hogy a megyében és Székesfehérváron ma már az egyik legnagyobb probléma a munkaerőhiány, amit a helyi ipar és szolgáltató szektor is megérez. Elmondta, hogy közel 1500 betöltetlen álláshely van az ipari parkokban, a térség munkaerőpiaca is kimerült, így a fehérvári ipar próbál a lehető legmesszebbről is behozni munkavállalókat. A mobilitást nehezítő tényezőkről is szólt, kiemelve az ingatlanárak komoly emelkedését Székesfehérváron és környékén.
  Mészáros Attila elmondta, hogy 2016-ban kiemelkedő eredményeket értek el a fehérvári cégek, így tavaly meghaladta a 15 milliárd forintot a város iparűzési adóbevétele. Székesfehérvár alpolgármestere a fehérvári felsőoktatásáról is szólt, kiemelve az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karát és a Corvinus Egyetemet, amely az ország első kihelyezett campusát hozta létre Székesfehérváron. Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy az egyetemeknek köszönhetően műszaki és gazdasági téren is biztosított a komoly utánpótlás a fehérvári ipar számára.