2024. Június 15. Jolán, Vid, Viola
   Eseménynaptár
2024 Június
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Kultúra  -  2017. 03. 31. 11:04  -  Gáspár Péter
  Diákszínjátszók produkcióival kezdődött meg a Fejér Megyei Diáknapok
    
  A Diákszínpad kategória bemutatóival pénteken délelőtt megkezdődött a Fejér Megyei Diáknapok idei rendezvénysorozata a Pelikán Kamaraszínházban. A korábbi évekhez hasonlóan a Diáknapok „Diákszínpad” kategóriáját idén is összevonták a szervezők az Országos Diákszínjátszó Találkozóval. A „Diákszínpad” kategóriájában iskolánként két produkció állhatott színpadra, a közönség színvonalas előadásokat láthatott.
  A Diákszínpad kategóriában szereplő csoportok, a korosztálynak megfelelő, a fiatalokat foglalkoztató témakörök feldolgozásaival, bemutatásával készültek. A megmérettetésre műfaji és tematikai megkötés nélkül nevezhettek a középiskolás diákok előadásaikkal, kivéve a musical, rockopera, operett műfajhoz tartozó produkciókkal, mivel ezeknek saját fesztiváljuk van.
  Az Országos Diákszínjátszó Találkozót idén is két lépcsős formában szervezték meg, a regionális találkozókon a fellépő csoportok megnézhetik egymás produkcióit és szakmai beszélgetéseket folytathatnak a zsűrivel és a többi csoporttal. A regionális találkozók legjobbjai a zsűri ajánlása alapján kerülnek meghívásra az országos találkozóra. 
  A Fejér Megyei Diáknapokon idén is várják a szavazatokat a legjobb produkcióra. A szavazat kitöltött elégedettségi kérdőív esetén érvényes. A szavazólap és a kérdőív a Diáknapok kiadványában található, a szavazódoboz pedig a Művészetek Házában, az információnál. Szavazni pénteken és szombaton lehet, a díjat a vasárnapi gálán adják át a nyertesnek.