2024. Július 15. Örkény, Henrik, Roland, Bonaventúra
   Eseménynaptár
2024 Július
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Közélet  -  2017. 03. 31. 10:08  -  www.szekesfehervar.hu
  Tavaszköszöntő és nyuszi túra április 8-án a Velencei-hegységben
    
  Április 8-án, szombaton hagyományos tavaszköszöntő és nyuszi túra lesz a Velencei-hegységben. Három távot lehet teljesíteni, a kisgyermekes családoknak a 6 kilométeres sétát ajánlják, a két hosszabb távon indulókat pedig elkalauzolják a térség legszebb és legnevezetesebb pontjaira. A rajt és a cél a Sukorói Általános Iskola lesz.
  A tavaszköszöntő és nyuszi túra a székesfehérvári Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület hagyományos és egyben egyik legkedveltebb programja. Minden esztendőben családok, természet- és sportbarátok százai vesznek részt a túrán, hogy megismerjék környezetüket, és rácsodálkozzanak a természet szépségeire, különlegességeire. A túrát – amely teljesítmény- és egyben IVV túra, illetve része a Fejér megye teljesítménytúrázója mozgalomnak – ezúttal is a Velencei-hegységben rendezik meg április 8-án, szombaton, a rajt és a cél a Sukorói Általános Iskolánál lesz.
  A résztvevők három távot teljesíthetnek. Kisgyermekeknek, családoknak a 6 kilométeres nyuszi túrát ajánlják könnyen bejárható, gyakorlatilag sétálható terepen, ahol a nyuszi természetesen húsvéti meglepetéssel várja a kicsiket. Teljesítési szintidő nincs, a nevezési díj 600 forint fejenként, illetve családoknak kedvezményesen 1000 forint maximum 5 fő erejéig. A 14 és 25 kilométeres távok a Velencei-hegység legszebb és legnevezetesebb pontjaira, a Likas-kőhöz, az Angelika-forráshoz, a Bodza-völgybe, a Hurka-völgyba és a Barlang-kúthoz kalauzolnak, illetve a hosszabb távot vállalók a láthatják a híres ingókövek mindegyikét. A nevezési díj ez utóbbi távokon 1.200 forint fejenként, sukorói lakosoknak ingyenes a részvétel.
   
  Előzetesen az info@gyongyvirag-te.hu e-mail címen lehet jelentkezni április 6-ig, csütörtökig az indítás gyorsítása, a várokozási idő csökkentése érdekében. A rajtnál minden résztvevő térképet és útileírást kap. A választott távot sikeresen teljesítőket teával, zsíros kenyérrel és apró ajándékokkal – emléklappal és kitűzővel – várják a célállomáson. Minden túrázót szeretettel vár a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület! A kapcsolódó térkép IDE kattintva érhető el.