2024. Június 15. Jolán, Vid, Viola
   Eseménynaptár
2024 Június
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Gazdaság  -  2017. 03. 30. 17:35  -  www.szekesfehervar.hu
  Céges tapasztalatok terítéken a duális workshopon
    
   A céges tapasztalatokat osztották meg egymással a duális workshop résztvevői csütörtökön délelőtt az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán, ahol két évvel ezelőtt 19 mérnökinformatikus hallgatóval indult a duális képzés. A fehérvári egyetemi karon idén márciusában már közel 70 hallgató tanul az öt duális alapképzés egyikén (gépészmérnök, mérnökinformatikus, műszaki menedzser, villamosmérnök, földmérő és földrendező mérnök). 2017/2018-as tanévben pedig közel 160 szakmai gyakorlati hely áll majd a felvételizők rendelkezésére a duális partnervállalatoknál.

  A munkaülés résztvevőit Dr. habil. Györök György az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja köszöntötte. Örömét fejezte ki, hogy a vállalatok munkatársai elfogadták az intézmény meghívását és ismételten első kézből kaphat visszajelzést az egyetem a duális képzés céges oldaláról. Közös gondolkodásra hívta fel a jelenlévőket.
  Varga Csaba kancellárhelyettes az Óbudai Egyetem képviseletében a köszönetét fejezte ki a vállalati partnereknek, az önkormányzatnak az együttműködésért. Egyúttal hangsúlyozta a duális képzés fontosságát, az egyetem elkötelezettségét a gyakorlatorientált képzések iránt. A cégekkel közös képzés eredményeként megjelennek a speciális szakismerettel bíró munkavállalók, akik már tanulmányaik alatt munkájukkal segíthetik a céget, a hallgatók pedig komoly szakmai tapasztalatra tesznek szert. A székesfehérvári duális együttműködést példaértékűnek nevezte, amelyre az egyetem a jövőben bátran építhet.
  Pogátsnik Monika dékáni hivatalvezető prezentációjában a 2016/2017-es tanév időbeosztásáról, a vállalati gyakorlati órarendek elkészítéséről, a szak duális tantervéhez igazodó féléves képzési tervéről, a 2017/2018-as tanév beiskolázást segítő tevékenységeiről, a 2018/2019. évi duális szerződések megkötéséről beszélt. Továbbá praktikus, gyakorlati információkkal látta el a jelenlévőket a szerződés előkészítésétől a céges weboldal elkészítéséig.
  Veres Richárd HR és közkapcsolati vezető a 2017/2018-as tanév duális képzéseinek beiskolázását támogató marketing tevékenységet ismertette a céges munkatársakkal, amely a székesfehérvári önkormányzat szervezésében valósult meg. Felhívta a figyelmet a Duális Információs Napra (2017. április 27. napján lesz a Városháza Dísztermében), amely a középiskolás jelentkezők és a duális vállalatok ismerkedésének egy következő fóruma.
   
  A cégek munkatársai összességében beszámoltak arról, hogy a duális képzésben résztvevő hallgatók lemorzsolódása minimális, elégedettek a közös képzéssel, míg a 2017. év szeptemberében induló céges partnerek megjegyezték, hogy felkészülnek a duális hallgató fogadására. A résztvevők egyetértettek abban, hogy fontos a vállalatoknál megtalálni a megfelelő munkatársat a mentori feladatok ellátására. Ehhez az egyetem képviselői kilátásba helyezték a korábban sikeres felkészülést nyújtó vállalati mentorprogram elindítását. A megfogalmazott feladatokat követően eredményesen zárták a megbeszélést.