2024. Június 15. Jolán, Vid, Viola
   Eseménynaptár
2024 Június
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Gazdaság  -  2017. 03. 03. 17:16  -  www.szekesfehervar.hu
  A boldogság nyomában a fehérvári TortaPalotában
    
  Ötletből és sok szorgalomból, önerőből nőtte ki magát országos hírű vállalkozássá az a cukrászműhely, amely süteményboltot is nyitott Székesfehérváron, a Géza utca 27. szám alatt. Szabari Éva 5-6 éve kezdett el menyasszonyi tortákat készíteni az akkor még kuriózumnak számító cukorvirágokkal, tortái mára olyan hírességek mellett szerepelnek a magazinokban, mint Kulcsár Edina, Tomán Szabina, vagy Kapás Boglárka olimpikon.
  Szabari Éva cukrász 5-6 éve kezdett el menyasszonyi tortákat készíteni, az akkor még kuriózumnak számító cukorvirágokkal. Egy ismerőse megengedte, hogy alkalmanként használja a berendezett cukrászműhelyét, ami tökéletes lehetőség volt számára a vállalkozása elindításához. Miután elkezdte megmutatni a munkáit a facebook-on, egyre több elismerést kapott. Először az Esküvő Trend magazin, majd az Esküvő Classic magazin is felkérte arra, hogy készítse el a nagy divatfotózásuk tematikájához passzoló tortákat. Ennek köszönhetően a "kis szuper modelljei" több ízben is címlapra kerültek, olyan hírességek mellett állhattak, mint Trokán Nóra, Dallos-Nyers Bogi, Tomán Szabina, Kapás Boglárka, Felméri Lili balerina, Kulcsár Edina, vagy Szabados Ági. A megrendeléseinek száma egyre növekedett, 2016-ban már több mint 60 esküvői tortát és süteményt készített az ország legtávolabbi pontjaiba, sőt azon túl is. Az egyre bővülő megrendelésszám szükségessé tette a fejlesztést.
  Családi segítséggel sikerült találniuk egy olyan helyet, ami a vidékről érkező párok és a fehérváriak számára is könnyen megközelíthető. Székesfehérváron, a Géza utca 27-ben először csak a műhelyt alakították ki, majd süteményboltot is nyitottak. Az üzletnél is az volt a koncepció, hogy olyan termékekkel rukkoljanak elő, ami lehetőleg Fehérváron még nincs. Fontos számukra a külső megjelenés, de még fontosabb az ízvilág. Nemes alapanyagokat használnak: a piskótát tojással készítik, a krémekhez belga csokit, 35%-os állati tejszínt, gyümölcsöt használnak mesterséges nyersanyagok nélkül. Az üzlet hétköznap 9-18 óra között, hétvégén 10-17 óra között tart nyitva.
  A fehérvári vállalkozáshoz pénteken ellátogatott Deák Lajosné önkormányzati képviselő és Székesfehérvár polgármestere is. "Jó látni egy ilyen fehérvári kisvállalkozást amely ötletből, sok szorgalomból és alázatból ma már kinőtte magát egy olyan vállalkozássá, amit sok fehérvári család jól ismer. Amikor azt mondják az emberek egymásnak, hogy "sok boldogságot", akkor ezt ilyen finom, Fehérváron készült tortákkal, süteményekkel tehetik meg." - mondta el Cser-Palkovics András a Tortapalotában.