2024. Július 15. Örkény, Henrik, Roland, Bonaventúra
   Eseménynaptár
2024 Július
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Gazdaság  -  2017. 02. 24. 11:40  -  Gáspár Péter A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A legjobb munkaerő képzése a cél - államtitkári látogatás a Széchenyi Szakgimnáziumban
    
  A fehérvári Széchenyi István Szakgimnáziumban tájékozódott a képzés menetéről Tuzson Bence államtitkár Vargha Tamással, Székesfehérvár országgyűlési képviselőjével együtt. Az államtitkár elmondta, a kormány egyik legfontosabb célja, hogy a lehető legjobb munkaerőt képezzék az iskolák Magyarországon, ezért is fontos, hogy megerősítsék az olyan képzőhelyeket, mint a Széchenyi Szakgimnázium.
  Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselőjének meghívására a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Szakgimnáziumába látogatott pénteken Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. "A magyar nagyvárosok ipari centrumai akkor tudnak jól működni, ha megfelelő szakemberek vannak, így a szakemberképzés különösen fontos feladat. A lehető legjobb munkaerőt kell képeznünk Magyarországon, ezért is fontos, hogy megerősítsük az olyan iskolákat, mint a Széchenyi Szakgimnázium." - mondta el Tuzson Bence államtitkár, aki fontosnak tartja, hogy a kormány naprakész legyen azzal kapcsolatban, hogy milyen problémák, nehézségek vannak a szakgimnáziumokban, mert csak így lehet továbbfejleszetni a képzést.
  "A fejlesztések sosem állhatnak meg, hiszen a gépiparban is technológiai robbanásról beszélhetünk és a duális képzéssel is foglalkozni kell. Meg kell nézni, hogyan érhetjük el, hogy a legjobb képzést kapják a diákok a cégeknél is annak érdekében, hogy a legjobban megismerjék az adott szakterületet. Jó iránynak tartom a duális képzést, mert az ipar tudja eldönteni leginkább, hogy mire van szüksége." - fogalmazott a fehérvári látogatást követően az államtitkár. 
  Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője elmondta, hogy az államtitkárral közösen a Széchenyi Szakgimnáziumban betekintést nyerhettek a képzés menetébe, a duális képzésről is tapasztalatokat szerezve. "Különösen fontos ez itt Székesfehérváron, hiszen a városunk a GDP és iparűzési adóbevétel tekintetében is az ország első három városa között van. Fehérvár nem csak egy megyeszékhely, hanem az aglomeráció központja is. Fontos számunkra, hogy legyen szakképzett munkaerő, a Széchenyi Szakgimnázium pedig az egyik legfontosabb forrása ennek. A látogatás során tájékozódtunk arról is, hogyan lehetne javítani a duális képzést." - mondta el a tapasztalatokról Székesfehérvár országgyűlési képviselője.