2021. Október 25. Blanka, Bianka, Mór
   Eseménynaptár
2021 Október
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Gazdaság  -  2017. 02. 07. 16:54  -  www.szekesfehervar.hu
  Vörösmartys Szakmai Délutánok - faipar a középpontban
    
  A faiparnak szentelték a Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola szakmai délutánjának első programját, melyet kedden délután tanárok, szakemberek és tanulók részvételével rendeztek az iskolában. A vállalkozók, a diákok és a technológiai újdonságok forgalmazói közösen vesznek részt ezeken a rendezvényeken – mondta Szépné Holczer Piroska a Vörösmarty megbízott igazgatója.
  A Székesfehérvári Szakképzési Centrum képzéseiról ITT tájékozódhat! 

  „A jövő szakemberei – szakmai technológiai újdonságok” című programot mind a pályaválasztás előtt álló tanulók részére, mind szakemberek, vállalatok, vállalkozások számára rendezi az iskola.
  Mészáros Attila alpolgármester a város nevében köszöntötte a megjelenteket. Arról beszélt, hogy egy olyan városban, ahol a gazdaság olyan erős, mint Fehérváron, ott a szakképzés fontosságához nem fér kétség.  "A város ipara oly mértékben növekszik, hogy egyre nagyobb a munkaerő hiány. Nagy összefogás kell a szakképzés erősítéséhez és közösen kell dolgoznunk azon, hogy minél több fiatal vállassza a Székesfehérvári Szakképzési Centrum által kínált lehetőségeket." Kiemelte, hogy tavaly több mint húsz százalékkkal nőtt a város gazdasági ereje és az iparűzési adó bevétel Székesfehérváron. Jelenleg mintegy 1500 üres álláshely van a város ipari parkjaiban, éppen ezért célunk, hogy minél több általános iskolába eljussanak a szakképzési centrum által kínált képzések. "A város jövője múlhat a minőségi szakképzésen és a jól képzett szakembereken.” - mondta.
  Kulcsár Szilvia a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója a szakképzés iskolarendszerét mutatta be a jelenlévőknek. Kiemelte, hogy sokszor a fejlődés gátja a szakemberhiány, amit a gazdaság igényeinek megfelelően kell fejleszteni. Beszélt a duális képzés fontosságáról, a szakképzési rendszer átalakításáról és a korai iskolaelhagyók számának csökkentéséről. Mint mondta óriási néhol a lemorzsolódás, amin változtatni szeretnének. Lehetősége van már a fiataloknak 25 éves korig nappali tagozaton tanulni azoknak akiknek nincs szakmája, a hiányszakmákban pedig ösztöndíjat ikaphatnak a tanulók.