2021. Június 14. Vazul, Elizeus, Herta
   Eseménynaptár
2021 Június
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
   Közélet - 2004. 12. 15.
  Egyesül a Teleki Blanka Gimnázium és a Sziget Utcai Általános Iskola

   A város Oktatási Bizottságának keddi ülésén az iskolák jövőjéről szóló napirendi pontokat tárgyaltak. A legfontosabb témák között szerepelt az érettségi utáni képzések lehetősége az önkormányzati iskolákban, döntöttek a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium alapfokú művészeti oktatásáról, de a legnagyobb érdeklődés -amit a jelenlévők létszáma is bizonyított- a Teleki Blanka Gimnázium és a Sziget Utcai Általános Iskola fúziója iránt volt.

   A két iskola egyesülését nem az önkormányzat kezdeményezte –monda dr. Vas Rezső az Oktatási Bizottság elnöke. A Teleki Blanka Gimnázium a város egyik legjobb iskolája és országos szinten is az élvonalba tartozik a továbbtanulás szempontjából, azonban évek óta teremgondokkal küzd az intézmény, ami mára égető problémává vált, így dönteni kellett a kérdésben. Tudjuk azt, hogy a gazdaságossági szempontokat is figyelembe kell venni –mondja dr. Vas Rezső, ezért egy újszerű kezdeményezést valósítunk meg, méghozzá a két intézmény fuzionálását. Bízunk benne, hogy a csütörtöki közgyűlés ezt a javaslatot el is fogadja.

   A döntés azt jelenti majd, hogy a Sziget Utcai Általános Iskola jogutódja lesz majd a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola. Ezt az intézményt közös igazgatóság fogja irányítani, közös lesz a  gazdasági apparátus és jobban ki tudják majd használni az oktatástechnikai eszközöket. Lényeges és fontos dolog a Teleki szempontjából, hogy megszűnik majd a gyerekek ide-oda vándorlása és egy új pedagógiai program szerint történik majd az oktatás, ami felöleli az első osztályosoktól kezdve az érettségi előtt állókét is.

   A város egyik legnívósabb, legnépszerűbb gimnáziuma a Teleki, a Sziget Utcai Általános Iskola viszont kevésbé népszerű a szülők körében, nem tartanak attól, hogy az országos viszonylatban is előkelő gimnáziumnak nevezhető Teleki elvesztheti hosszútávon a jó hírét?

   Természetesen nem fogja. Az átalakulás felmenő rendszerben történik majd, hiszen a most oda járó gyerekeknek a jelenlegi rendszer szerint kell biztosítani az oktatását és továbbtanulását. A tanárok ugye a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolában tanítanak majd, így azt hiszem, hogy ez elősegíti a hatékonyabb nevelő munkát.

   Jár e a fúzió álláshelyek megszüntetésével?

   A későbbiek során valószínűleg szűnnek meg álláshelyek, de az adott igényeknek megfelelően kell majd a pedagógusokat alkalmazni. Azt az általános elvet alkalmazzuk, hogy a nyugdíjkorhatár körül járó pedagógusokat váltjuk ki fiatal szakemberekkel. Azonban egy intézményen belül hatékonyabb lesz a pedagógusok foglalkoztatása.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés
  Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss