2024. Szeptember 10. Nikolett, Hunor, Miklós
   Eseménynaptár
2024 Szeptember
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  • Nincs esemény!

  • Városkártya

    Tourinform


       Webkamera

    FehérVár magazin

    2GO Fehérvár

    Vörösmarty Rádió

    A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
    Innen letöltheted.


    360 Fehervar

    Látnivalók

    Tömegsport
     
      Kultúra  -  2015. 03. 25. 16:04  -  www.szekesfehervar.hu A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
    Idén is a legjobb vidéki étterem a 67 Székesfehérváron
      
    Hétfőn tartották a Hennessy-Dining Guide Év Étterme díjátadó gálát, a díj már 11. alkalommal talált gazdára. A legjobb tízben döntő többségben idén is budapesti éttermek szerepeltek, a székesfehérvári 67 étterem pedig sorozatban negyedszer az egyetlen vidéki étterem a listán.
    KÉPGALÉRIA az étterem konyhájáról

    Az étterem chef-je Luzsa Jacek közgazdász, aki Írországban tanult meg főzni Michelin csillagos étteremben és itt lakik már Székesfehérváron családjával.
    A szakmai zsűri egész évben látogatta és pontozta az éttermeket: az értékelés az étterem hangulatától az alapanyagok minőségén és az ételek elkészítésén át a kiszolgálásig mindenre kiterjedt. Az így kialakult pontszámok átlagából született meg a végső sorrend. Az ebben az évben elismert éttermek a ZONA és a 67 mellett az Alabárdos, az Arany Kaviár, a Baltazár, a Csalogány 26, a Laci!Konyha!, a MÁK, az Olimpia és a Salon.
    Herczeg Zoltán, a 67 étterem tulajdonosa elmondta, hogy nagy örömükre szolgál az elismerés, ami egyben nagy felelősséget is jelent. „A legkisebb hibára is figyelünk, semmivel nem teszünk többet mint eddig, egyszerűen és jól próbálunk főzni. Vannak magyar beszállítóink, de nagyon sok alapanyagot kell külföldről beszereznünk.” Konyhájukban csak alacsony energiatartalmú szénhidrátot, kis mennyiségű és omega-3 zsírsavakban gazdag növényi olajokat használnak, illetve nagy figyelmet fordítanak arra is, hogy az alapanyagok kíméletes, rövid ideig tartó hőkezelésnek legyenek kitéve. Így meg tudják őrizni azok természetes tápanyag és vitamintartalmát. Csak friss és ellenőrzött minőségű, adalékanyag-mentes élelmiszereket szereznek be, kizárják a hormon- és génkezelt összetevőket.
    Cser-Palkovics András polgármester is gratulált a 67 étterem ismételt elismeréséhez. „Egyszer valamit elérni nagy siker, de még nehezebb folyamatosan fenntartani azt úgy, hogy egyre több étterem szeretne hasonló díjakat megkapni. Nagyon örülök annak, hogy egy városi épületben működik az étterem és nem mindegy, hogy a felújított ingatlan-együttesben milyen szolgáltatásokhoz lehet hozzájutni. Fontos, hogy a város olyan értékében, mint a Hiemer-ház egy ilyen étterem szolgáltat. Nem titkoltan a célunk, hogy közép európai szinten is jegyzett várossá fejlesszük Székesfehérvárt. Ehhez azonban megfelelő szolgáltatások is kellenek, amik minőséget tudnak produkálni. Ebben egyfajta missziós szerepe a 67-nek is van. Örülök továbbá annak, hogy egyre több a minőségi megjelenésű hely a városban és a 67 egyfajta vezérhajó szerepet tölt be mellyel segít a többieknek is. A város gazdasági erejéhez, a versenyképesség megtartásához kellenek ezek a fajta szolgáltatások, hiszen az itt dolgozó felsővezetők szavának ereje van egy-egy fejlesztéssel kapcsolatban. Sokat számít ilyenkor, hogy milyen minőségű szolgáltatásokat találni egy-egy városban."