2024. Június 15. Jolán, Vid, Viola
   Eseménynaptár
2024 Június
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Kultúra  -  2013. 05. 28. 11:56  -  Bácskai Gergely A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Megjelent - Lola és Lali vonatos barangolása Székesfehérváron
    
  Az óvódások már a Hetedhét Játékfesztiválon is forgathatták a Barangolások Székesfehérváron a királyok városában című kisgyerekeknek szóló kiadványt. A könyvben Lola és Lali vonatos barangolásán keresztül ismerhetik meg a gyerekek a város nevezetességeit. A Vasútállomásról indulva a Szent István szobor, az Órajáték, a Hetedhét Játékmúzeum, a Romkert, a Virágóra, a Csitáry-kút és a Bory-vár is megjelenik a kiadványban.

    A gyerekeknek szóló kiadványt Halmai Tamásné a Gyöngyvirág Óvoda vezetője, Cser-Palkovics András polgármester és Kallós-Kókány Zsuzsanna grafikus sajtótájékoztatón mutatta be.
  Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy a négyezer példányban készült kiadvány - melyet igaz bemutattak már a hétvégén a Játékfesztiválon - olyan jól sikerült, hogy szeretnének minél nagyobb publicitást adni a kiskönyvnek. Mint mondta „otthon, saját óvodás korcsoporton teszteltem és nagy sikere volt. Fontos, hogy a szöveges részek által pedig a szülőket is bevonja a könyv a város gyerekekkel való megismerésébe."
   
  Halmai Tamásné a Gyöngyvirág Óvoda vezetője arról beszélt, hogy a kiadvány elkészítésekor fontos volt, hogy közös munkával készítsék az óvodások a könyvet. Kallós-Kókány Zsuzsanna grafikus, aki egyben szülő is elmondta, hogy egy éve kereste meg az óvoda a kiadvány ötletével. Köszönetet mondott azért, hogy elkészíthette a kiadványt és reményét fejezte ki, hogy eljut minden ovishoz.
   Az Emlékév legfontosabb célja, hogy minél több embert, közösséget be tudjanak vonni a programokba és gyerekeket is szeretnénk megszólítani. A kiadvány egyszerre munkafüzet, egyszerre útikönyv kisgyerekeknek. Cél, hogy minél több kisgyerek kezébe eljusson a kiadvány és szüleikkel, óvoda pedagógusokkal közösen forgassák a kiadványt. A város szándéka szerint pedig minden évben, minden fehérvári nagycsoportos kap majd a könyvből. A kiadvány hamarosan a Hiemer-házban található Városi Ajándékboltban is kapható lesz.