2019. Október 15. Teréz, Aranka
   Eseménynaptár
2019 Október
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 • Nincs esemény!

 • Városkártya

  Tourinform


     Webkamera

  FehérVár magazin

  2GO Fehérvár

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar

  Látnivalók

  Tömegsport
   
    Közélet  -  2013. 04. 29. 14:34  -  Szabó-Bisztricz Anett
  Kúszás, tűzön ugrás és jeges víz- az élmezőnyben végeztek a fehérvári tűzoltók
    
  A Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata is részt vett a harmadik Fighter’s Run versenyen április 27-én Békés megyében. Az egyénileg és csapatban induló versenyzőknek hét, valamint tizennégy kilométeres távon különböző extrém akadályokon kellett átjutniuk a célig. A székesfehérvári tűzoltók a kategóriájukban hatvan csapatból a hatodik helyen értek célba.
  A Békéscsaba melletti Pósteleki parkerdőben megrendezett versenyen először indultak a székesfehérvári hivatásos tűzoltók. A csapatban Ábrahám Barnabás, Laskó Gábor, Vámi György, Zsovák Gábor, Kaiser Csaba és Pálinkás Norbert  a hét kilométeres pályán a katonai kiképzésekhez hasonlítható feladatok teljesítésével – néha már-már erőn felül - bizonyította be rátermettségét, ügyességét, gyorsaságát és kitartását.
  A feladatok között szerepelt szöges drót alatti kúszás, palánkugrás, sőt még a tűzoltóktól nem is olyan távoli tűzön átugrás is, amikor égő farönkökön és ágnyesedékeken kellett átjutni. A nyári melegben volt, hogy a versenyzők útját egy jeges vízzel teli nyílt konténer és egy farönkökkel megrakott pótkocsi keresztezte. Az utolsó pályán a végső megmérettetést a rögbicsapat legyűrése jelentette, de a hivatásos tűzoltóknak az amerikai focisták sem állták útjukat. A hét kilométeres távon végül a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata hatvan csapatból a hatodik helyezést vívta ki.